Δελτίο Τύπου 18-09-2014

Πέμπτη
18/09/2014

Συνάντηση στο ΡΙΚ για τη διαχείριση των αποβλήτων. Τα 3 "R" σε διαβούλεση.

Την πρώτη διαβούλευση με δεκάδες εταιρίες που ασχολούνται με τη διαχείριση αποβλήτων, οργανώνουν αύριο (Πέμπτη, 18/9/2014) το ΡΙΚ και οι εταίροι του στο μεγάλο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Rethink” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαβούλευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life με τίτλο «Rethink” - Reduce, Reuse, Recycle - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση των απορριμμάτων στην Κύπρο».

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σειρά συναντήσεων – διαβουλεύσεων με οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να επεξηγηθούν οι σκοποί και οι επιδιώξεις της εκστρατείας. Ειδικότερα θα γίνουν διαβουλεύσεις με βιομηχανίες και επιχειρήσεις, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και με μη κυβερνητικούς φορείς.

Η πρώτη διαβούλευση οργανώνεται στο ΡΙΚ που είναι ο ανάδοχος φορέας του προγράμματος. Η διαβούλευση θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Διασκέψεων «Τάσσος Παπαδόπουλος» στο κτήριο του Αρχείου του ΡΙΚ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία διατυπώσουν τις θέσεις τους σχετικά με την καλύτερη προώθηση της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αποβλήτων στην Κύπρο αξιοποιώντας και τις δικές τους εμπειρίες.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ Environment Policy and Governance, της Ε.Ε. και η διάρκειά του είναι 34 μήνες.

Το έργο υλοποιείται από ομάδα εταίρων με επικεφαλής το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και συμμετέχοντες το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Green Dot Κύπρου, τη Fost Plus Βελγίου, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως υποστηρικτές η Επίτροπος Περιβάλλοντος και η Ένωση Δήμων.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf

Τα Νέα μας